~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2008

Av ~ Ruth ~ - 23 juni 2008 16:35

Ser ut som att sommaren följer förra årets mönster, då började regnet på midsommarafton, innan dess så var det en tropik värme, resten av sommaren regn och åter regn. Är på god väg nu på den linjen, så mycket regn det har vräkt ner dom senaste dagarna det blir många mm. I går kväll så åskade och dundrade Tor med sina hjälpredor. Missade dom slutliga skälvande minuterna med straffar på fotbollen, var tvungen att dra ur kontakter över allt, vågade inte chansa. Plockade fram en gammal radio så jag fick informationen från den härliga Granqvist, Spanien tog hem matchen mot Italien, härligt. Det här med vädret och regnet, först kommer inget regn sedan blir det ketchups effekten "först kommer det inget sedan kommer allt".

Är klar med Liam's vinter olle, kanske blev det en för stor (storlek 18 månader), ja ja, då får jag sticka en till i så fall, alltid passar den någon någon annan stans.

Av ~ Ruth ~ - 22 juni 2008 19:15

Måste lära mig koka soppa på en spik, skulle behövt storhandla en himla massa. Vad jag en tänker göra så fattas det något. Funderade på våfflor, hjortronsylt och vaniljglass, näää då var det för lite mjöl kvar i påsen när jag kollade. Blev sugen på risgrynsgröt, nääää, för lite mjölk kvar för det, kan ju inte ställa mig utan, går inte att dricka kaffe utan mjölk, det är som: "Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar, som i sången"  Vad återstår....... jo, koka soppa på en spik ! En bra bit till affären nu eftersom närbutiken gick i konkurs och stängde efter nyår, och ännu har ingen ny kommit i stället. Min andra hälft är inte hemma och kan köra mig, så det får bli cykeln till matbo'a i morgon. Hela dagen regn och åter regn. Så i dag fick det bli en köttabete och sallad, även om det inte var det jag önskade mig just då.

Av ~ Ruth ~ - 21 juni 2008 19:07

 

I kväll är det dans på logen, så plocka fram den dansanta kjolen. Se det svänger "som Ballo sa", Ladugårdens Swingers står för musiken. Sväng era rumpor, knorra lite och grymta så blir ni av med både fläsk och sylta. Gnägga i månen och lampans sken och rör lite på dina ludna ben. Det är hålligång i ladan, ta med ditt glada humör och förföriska ögonbryn, här finns det en get som är ökänd i hela byn, plocka av dig hornen och smaka på alla kornen. Missa inte detta tillfälle, ta med en jamare, (även kattor är välkomna) liksom getaosten och prosten. Öppet för alla  !


Välkommen till ladan kl. 20.00   lördag samt söndag kväll :-)

För allas trevnad så finns även jag där / Ruth :-)

Av ~ Ruth ~ - 21 juni 2008 00:03

Nu är midsommarafton över, och natten har tagit vid. Vädret har inte varit gynnsamt i dag, hårda vindar, åska och störtskurar. Själv så har jag varit inne mest hela dagen har haft valpköpare här från Lidköping, dom hade med sig en stor jordgubbstårta så det bleve ett riktigt Midsommarfirande. Min man är i Värmland och har fått sällskap tills på söndag av min dotter med familj. Så blev min afton, och i kväll/natt är det svart ute av knott, kan inte sticka näsan utanför dörren. Hoppas Midsommardagen blir solig, eller blir det som förra året, då började regnet på Midsommarafton och sedan bara fortsatte det. Gräsmattan börjar bli grön igen, så sommaren börjar återfå sina färger !

Av ~ Ruth ~ - 20 juni 2008 00:02

Har du hittat 7 sorters blommor ute på ängen till midsommarkransen ?  Denna natt är mystikens natt, trollen kryper fram bakom buskar och snår och älvorna dansar i morgondimman på lätta vingar. Kärleken flödar omkring dom unga som har framtiden för sig.

Vin,kärlek och sång hela natten, dagen efter driks det bara sodavatten.
Midsommarnatten är inte lång, men den sätter många vaggor igång  ;-)


Kram på er alla !


Tack vännen för denna gulliga gåva !

Av ~ Ruth ~ - 19 juni 2008 19:13

Efter maten är det knäpplugnt här i någon timma, då sover dom på maten och jag får pyssla i lugn och ro utan hundar omkring fötterna. Ser lite trångt ut i sängen, en fattas där, men 5 går också bra i lilla bädden, finns det hjärterum så finns det stjärterum sägs det, och njuter gör dom. Det är aldrig sura miner emot varandra, alltid bara vänlighet och inställsamhet med dessa hundar, ja dom är gulliga mot allt och alla.


Nu vräker regnet ner, rejäla åskskurar utan åska, gatubrunnarna hinner inte svälja undan, men det närmar sig midsommarafton. Samma var det förra sommaren, regnet började på midsommaraftonen sedan höll det på resten av sommaren. Hoppas innerligt att det inte blir så denna sommar, men har mina aningar..

Av ~ Ruth ~ - 19 juni 2008 09:13

Är ofrivilligt anställd av posten för att dela ut brev till mina närmaste grannar (utan betalning !!) Hur många av mina grannar har fått samma uppdrag, jag bara undrar ? orkar dom att gå runt och lägga posten i rätt låda ? I dag fick jag post som skulle läggas i mina närmaste 2 grannars postlådor. Det sker då och då att vi får påminnelse på obetalda räkningar, (vi slarvar aldrig med dessa viktiga poster.) Prenumererar på ett hälsopreparatet som jag får det direkt i brevlådan med ett bifogat inbetalningskort. För en månad sedan kom det påminnelse om obetalad räkning på 608:- kronor, vägrade betala för något jag ej har fått, fick det till slut avskrivet efter flera mail och telefonkontakter och hot om kronofogden, vem tog hand om denna försändelse ? Efter att vi fick nya post utdelare för något år sedan "CityMail" så är det hopplöst. Blir så less och förbannat, ingen kan man lita på i dag. Skall nu gå till mina grannars postlådor så det blir gjort, vill inte sätta mina grannar i skiten ! Tacka vet jag datorn och E-post, snabbt, enkelt och det spar en himla massa träd i skogarna eftersom papper inte behövs, även om det är mysigt att få ett kort eller personligt brev i den ordinarie lådan, så vänjer man sig. Har också varit i kontakt med postutdelnings chefen för området här på morgonen, men tror inte det hjälper.


Är arg som fasen i dag grrrrr och gläfs !


I dag regnar det från och till, hoppas grönskan återkommer i full styrka  snart.

Av ~ Ruth ~ - 19 juni 2008 00:24

Nu är jag slut och skall  sova några timmar, hoppas John Blund finns

här i Lerum och besöker mig om en liten stund, nattens timmar är så få och dom får jag allt ta vara på, sova får man göra då.

alla kära vänner där ute i vårat avlånga land och även utanför gränserna..

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards