~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 13 juni 2008

~Fortsättning på förra inlägget~

Av ~ Ruth ~ - 13 juni 2008 15:04


Har köpt olika hjälpmedel som skall hjälpa mig "Piss off", plåstren tål jag inte limmet på, får stora röda ringar på huden, trotts det så har jag kämpat i 3 veckor, ser ut som en spelbricka för "Fia med knuff" över hela kroppen, ett par tuber med 1% kortisonsalva har förbrukats. Köpte sedan tuggtabletter, helt värdelösa, hjälper inte ett dyft, så nu testar jag tuggummin, fungerar inte det så behöver jag hjälp från läkaren.


Det här har varit den största och vidrigaste uppgift jag någonsin har ställts inför och jag vill inte röka, vill inte få lungcancer, vill inte ha pip i bröstet och hosta när jag lägger mig, är nu piggare och har fått mycket bättre ork, flåsar inte när jag går trappan upp till 2:a våning.


Ett visst mått av begär gör kanske livet värt att leva :-}  Ak ja, även den starkaste cigarr blir till slut aska. En del tips har kommit in via mail, skall gå igenom det som låter bra för mig, tack för att ni bryr er !


Kram på er

 
 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

13 juni 2008 16:31

Jag tror inte jag vet att du tagit på dig din livs svåraste uppgift. Jag vill som många andra ge dig allt stöd som går att ge genom en dator.
Men nu ska du veta att det är så många som tror på dig, håller på dig som i en boxningsmatch som du ställt upp mot tobaken.
Alltså tänk på oss, svik oss inte!
Kram min vän ha en underbar helg!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

13 juni 2008 16:41

Det är verkligen inte lätt Ruth, men det ska gå! Tänk på alla fördelar det är med att sluta röka...Så brukar jag tänka när det är som svårast.
Kramen

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

13 juni 2008 18:19

Ja ikke skal det være lett her i livet,å slutte å røyke er ingen enkel oppgave.Jeg gruer meg allerede til det min tur,og nå må jeg snart sette en dato..bare tull av meg å vente.For ikke blir det enklere-sukk.
Jeg har tenkt å få hjelp av doktoren..de har allerede tilbudt meg hjelp,men jeg ville vente.Snakk om å være dum:(
Ha en fin helg Ruth..og ikke gi deg,vet du klarer dette*tummen upp för dig*
Klemmer i massevis.

http://skriverier.jenn-k.com

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

13 juni 2008 19:28

Man blir inte lyckligare lugnare eller piggare av att röka. Det är bara en kostsam vana som man riskerar liv och hälsa för. Inte gott heller; lukta på fimparna, blää. Tänk på det var gång suget kommer;) Skogsfrun åt knäckebröd och tog många promenader den gången för...28 år sen.
Håll ut!!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

13 juni 2008 21:02

Ruth, tyvärr är det bara du som kan avgöra kampen... ingen annan.
Och du, du sviker bara dig själv, ingen annan om du börjar röka igen.... det är ditt liv!

Ska jag säga, som fortfarande röker...ja ja, det är lätt att vara klok åt andra...
Men jag hejar på dig och håller tummarna!

Stor kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

13 juni 2008 21:34

Jag kunde inte hålla mig från din blogg när det handlar om att sluta röka:) Kan det vara så att du valt fel styrka ? Jag provade 2 mg tuggummi först men det var värdelöst och bytte till 4 mg och då har det fungerat.Valde också 4 mg sugtabletter som komplement till tuggummit eftersom käkarna klagade:)Sedan är det efter tre dygn så att det är själva vanan som spökar.Jag har nu varit rökfri i 1 månad och 2 veckor och jag skulle ljuga om jag påstod att jag aldrig känt en sug:)Men ofta har det suget kommit i samband med något där jag brukar röka.I med ett "gummi" och gör något annat:)Så har jag också varit i kontakt med sluta röka linjen som stöttat mig.Håll ut! Det är värt allt lidande, jag lovar! Klart du klarar detta,kan jag så kan du är jag helt övertygad om! Kramar !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Monica(blogginnehavaren)

Monica(blogginnehavaren)

13 juni 2008 22:13

Håll ut...du klarar detta ska du se, men visst är det kämpigt, det förstår jag.Tänk att jag aldrig hade något sug efter cigaretter när jag slutade för 21 år sen snart, men i mitt fall var det ju så att jag kunde inte röka eftersom jag väntade barn,det smakade pyton att röka och då passade det bra att sluta tyckte jag.

http://violett.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

13 juni 2008 22:15

jag tryckte visst lite fel innan, inte är jag blogginnehavaren heller *L*

http://violett.bloggagratis.se

 
Ingen bild

cattha

13 juni 2008 23:10

ja visst är de svårt att sluta,håller tummarna för dig,
cattha

 
Marianne

Marianne

14 juni 2008 11:41

Klipp bort limmet på nikotinplåstret och ta sen ett tassbandage (självhäftande bandage t.ex basic flex) och linda över plåstret så sitter det stadigt. Lycka till

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

14 juni 2008 11:52

tror att du är på gång, går nog bra till slut ska du se Ruth, vet själv hur jobbigt det är och hjälpmedlen som t ex Nicotinell var heller inget för mig, tyvärr åt jag en hel del godis, främst lakrits så det har ju satt sig på vikten, inte så bra men bättre än ciggisar i alla fall!! Kramen Lena

http://lenabirgitta.bloggagratis.se

 
margus

margus

14 juni 2008 20:03

Heja, heja, ge inte upp. Du är på mycket god väg, du kommer att klara det! Koncentrera dig på allt gott som det för med sig. Njut av att slippa hålla på med det här tramset (som jag ännu gör, men snart ska lägga av).

http://margus.bloggagratis

 
helen

helen

15 juni 2008 14:24

Hej på dig!
För lite mer än 6 månader sen så bestämde jag mig för att sluta röka.....eller jag tänkte tanken först och sen letade jag upp ett forum på nätet....(jag valde netdoktor.se, men det finns mängder att välja på) jag kom i kontakt med många ickerökare och många som var på G att sluta.
Efter att ha diskuterat och läst lite på forumet bestämde jag mig för att aluta med hjälp av Champix (det har skrivits mycket om dess biverkningar) men jag tyckte dom tabletterna var suveräna. Man börjar med tabletterna under tiden man fortfarande röker och sen trappar man ner. Champix hämmar belöningscentrat.....Nikotinreceptorerna som går till hjärnan försvinner (typ) du slutar helt enkelt att vara röksugen.
Egentligen ska man äta dom här i 12 veckor men jag slutade efter 5 eftersom magen blev lite kass. Efteråt har jag förstått att magen blir kass av att man slutar (även utan preparat) och man kan få stickningar o domningar i olika kroppsdelar, yrsel, olika sug, illamående, sömnproblem......men vad är det egentligen? En dropppe i havet om man jämför med rökrelaterade sjukdomar som cancer, kol, astma, andra lungsjukdomar mm
Vid de tillfällena då jag var så grymt röksugen och otrevlig mot min omgivning gick jag in på whyquit.com där får man svaret varför man slutar........mycket nyttigt.
Sånt jag blundat för i min tid som rökare såg jag nu i ett helt annat ljus.
Sen finns det många substitut man kan använda när suget blir för svårt t ex Citron......antingen att blanda i vatten och dricka eller bara ta en tugga på citronen så tar det udden av begäret. Saker som smakar mycket....salt, surt, sött, starkt är bra för att förvirra suget.
Oj det blev långt det här......men jag vill bara säga tappa inte hoppet om att bli rökfri.....för det går ju faktiskt.
Kram och fortsatt lycka till

http://gussilago

 
Ia

Ia

3 september 2008 12:11

Hur har det gått???? Jag är himla nyfiken då detta är nåt jag bestämt mig för att ta itu med under hösten....tänkte försöka med akupunktur :D

http://kajsalisa.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards