~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2008

Av ~ Ruth ~ - 5 maj 2008 09:59

Titta på denna idiotiska film från Indien, stackars barnen. Vilken ritual och tro ! klicka ....."Här"..... 


För er som inte vågar titta så kan jag säga att det är ingen tortyr eller slag, så titta du, det är en ritual, ingen i filmen blir skadade !

Av ~ Ruth ~ - 4 maj 2008 13:14


Naturen har fått en underbar beklädnad som gör oss så glada inombords. Vi njuter av varje ögonblick, varje dag och stund när solen ler så ödmjukt emot oss ! När vi tittar ut på morgonen (fast för mig börjar morgonen ½ 9 "ler"), så är det en syn som är helt fantastisk. Solen har gett oss tillbaka den orken vi har saknat, och som togs i från oss under den mörka årstiden. Strålarna med sina närande vitaminer har gett allt ett nytt liv, fyllt av energi. Vilken sprakande och färggrann natur solen har gett, varje dag är en gudagåva. Vi har tur som får ha alla dessa årstider att njuta av, vill inte ta bort några av dom, alla har sin tjusning. Snön på vintern, gulbruna löv på hösten, sipporna på våren och sommaren med all sin grönska, färgprakt av blommor och varma solstrålar. Vi har så mycket att vara tacksamma för, och att vi får bo där vi bor, på detta stora jordklot, och just här i vårat avlånga land ! Varför är vi så många som klagar och är missnöjda med livet när vi har så mycket att glädjas åt. Vi klagar på att kläderna har krympt i garderoben under vintern, bläää, håret som står på 3 kvart och är för kort eller för långt, pipan är sur och skator är stygga, dumma blogg-kommentarer och folk som vill en illa. Varför allt detta när vi kan njuta här och nu, vi måste alla lära oss att vara ödmjuka mot allt och alla, jag skall försöka ett tag i alla fall "Ler"...


Kram på er mina vänner, solen lyser på oss även denna dag och många dagar framöver.

Av ~ Ruth ~ - 3 maj 2008 18:20

Har lagt in en ny Sifo-undersökning ang denna last "Rökning", vill klämma dig lite på pulsen "Ler"..

Har även kämpat med att få till min blogg så jag kan trivas med den, ny bakgrund i går och ny i dag, beror nog på att jag är rastlös om dagarna har inte full kontroll över mitt nikotin begär ännu, men till 80 %, så det är inte så långt kvar "Ler"..

Av ~ Ruth ~ - 3 maj 2008 11:56

Kan inte påstå att jag är helt fri ännu. Smyger mig till min vän i nöden, den svårflörtade pipan som har blivit min nödlösning. Tar 2 sura bloss när kroppen jäklas för mycket, då svider det i halsen för pipan är sur, den gurglar och har sig och det är ju bra, det skall inte smaka gott. Tror jag skall gå till läkarstationen och få utskrivit tabletter som heter "Champix", den innehåller ingen nikotin, när man tar dom dagligen så smakar sigg vidrigt. Har nu pratat med 3 pers. som har slutat på det här viset och det går väldigt snabbt att bli fri. Köp det du också om du funderar att avstå från din gamla vän. Själv så köpte jag ett nytt paket med tobak i förgår, skulle få panik om jag inget hade. På en vecka så har jag rökt ca 2 sigg räknat, fast då med tobak och sur pipa. Känner mig inte helt redo ännu för tvärstopp. Hostar minimalt nu, och det piper inte och väsnas i luftrören när jag skall sova på natten. Till slut är jag 100% redo när psyket är moget, kommer aldrig att rulla mina sigg mera. Det svåraste är att bryta alla vanor där siggen är given, direkt på morgonen, efter kaffet, maten och när man känner tristess, är hungrig, sugen och när telefonen ringer. När man kommer över dessa vanor så tror jag inte att problemet är så stort, det gäller att kämpa varje timma på dygnet, men enträgen vinner till slut !


Önskar (oss alla) lycka till, som vill sluta bekantskapen med en kär vän sedan många år, ett nytt liv väntar bakom kröken, och som belöning får vi en bättre hälsa och luktsinne, och inte minst alla kronor vi kan lägga på det som är roligt !

Av ~ Ruth ~ - 2 maj 2008 16:32

Gråmulet men inget regn. I dag har jag handlat hem en laddning med hundfoder så vi skall klara oss ett tag. Lilla Nowah fick en liten brödbit att tugga på ute på gräsmattan, skatorna var hutlösa mot henne. Gick som katten kring het gröt, stod på betryggat avstånd för att ta ett kort, eftersom jag visste att skator är listiga. Till slut var hon max 30 cm från hennes sida, då rusar Nowah upp, skatan tar brödbiten och försvinner, det gick så snabbt så kameran hängde inte med. För något år sedan så låg min Bernersennen hane ute och gotta sig med ett märgben, då jobbade 2 skator tillsammans, en pickade på svansen och den framför försökte få en smakbit på märgen. Dom är sluga dessa skator, kloka som få. När jag har en valpkull som är ute på gräsmattan och dom får ett fat med mat ute får jag vakta med stenkoll annars så ryker maten. Snart en vecka sedan gräsmattan klipptes, nu är det dags igen, avvaktar tills i morgon och då får jag klippa eftersom min man är ute på vift. Kan berätta också att Debbie (1år'ingen) har fått en ny kvällshobby, tuggar på sniglar med hus, hur skall jag få henne att sluta med det, någon som vet ?? bläääääää och fy, stackars sniglar !

Av ~ Ruth ~ - 1 maj 2008 22:55

Det har regnat hela dagen, så nu har björken och alla buskar slagit ut till 100%, så här är det sommar, våren har redan passerat hos oss.


Min man var duktig i förmiddags, gjorde fiskfärsbiffar på gädda som han tog upp ur sjön i påskas när vi var i Värmeland. Om ni bara kunnat få smaka, dom blev så himla goda, med kokta morötter, smält smör och potatis. Så i dag har jag fått i mig Omega 3 så jag slipper det pillret som vi äter varje dag annars.


Min stora pampiga kristallkrona över matsalsbordet åkte ner i bordet i dag utan att någon var där, tur vi inte hade gäster och satt till bords. Den föll på en stor blomsteruppsättning med sidenväxter som stod rakt under. Blommorna for illa, men grenarna kan rättas upp, glasskålen som dom var planterade i gick i bitar, likaså en gammal vinkaraff som stod bredvid gick till intet, så ledsamt. Tror inte att några prismor på kronan gick sönder (har inte kollat så noga), men en mässing stång som håller en massa krusiduller i mitten gick av. Orsaken var att tak-kroken släppte från sitt takfäste. Tråkigt när det sker sådant, det kan säkert ske med den stora och tunga malmkronan i det andra rummet också, så det får införskaffas rejäla krokar och byta ut båda.

Så dagen blev inte så stilla som jag hoppades på.


Alltid sker det något, och ofta sådant man inte räknat med !

Av ~ Ruth ~ - 1 maj 2008 09:36

Så är det ny månad, den 5:e  i ordningen av 12, inte länge sedan det var Jul tycks det, fy vad det går snabbt. I dag har det duggregnat, kanske klarnar det upp framöver. Hoppas ni hade en trevlig afton i går, här var det stilla och lugnt. Vad denna dagen ger återkommer jag till senare, just nu ser det inte ut som det skall ske så väldans mycket. Ha en fin dag ! 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards