~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2008

Av ~ Ruth ~ - 7 mars 2008 19:36

Åter en dag av tristess och hundarna får bara vistas i hundgården pga. skabbis. I dag har inte räven synts till, så grävlings fällan står orörd. Har fått lite noja, tycker att dom har börjat att klia sig, hoppas det bara är inbillning. Försökte gå på skaren i dag, men den höll inte, benen förvant till knävecken, så det var bara att kravla sig ut på vägen tillbaka. Den är så blöt och smutsigt på vägen så bilarna är ett aber, man får klä sig i galonizzar som bara är att spola av. Hundarna ser också för jäkliga ut efter en kontrollerad prommis längs vägen. Ganska flitig trafik mot Norge, vägen går ju alldeles utanför huset och många är i Trysil och åker skidor. I dag ar det varit +3* efter en kylig natt på -15* så det är rejäla svängningar i temperaturen. Nu skall jag snart titta på "Let's Dance", vem åker ut och vilka blir kvar, det missar jag inte. I natt väntas mera snö, kul !

Av ~ Ruth ~ - 6 mars 2008 22:00

Sol ute i dag och det har inte bara droppat från taken, det har runnit vatten och det har varit + 7 * en riktig vårkänsla. Några cm. snö kom det i natt så min man körde snöslunga både här och hos 2 grannar. En kylig natt väntas men ingen snö. I morgon skall jag städa 2:a våning och vädra sängkläder där uppe. Min son, sonhustru och deras 3 barn kommer och skall vara här i påsk, så då får jag snuffsa på lille Liam länge, ofta och mycket. Dom större barnen längtar efter snö och vinter, i Göteborgs trakten har det inte varit någon vinter.


Vi har nu fått låna en Grävlingbur som vi har satt nere vid vedboden, så nu skall det nog inte dröja så länge innan räven får slippa sitt lidande. På våren för 3 år sedan så var det en skabbräv som kröp under vårat hus (har torpargrund) och dog där under. Grannen följde blodspår i snön för att avliva den, dom gick under vårat hus, men inga spår gick ut där i från. Så när min man kom hit upp några veckor senare så fick han åla sig in under hela huset och där låg räven utan päls och grymt sårig, mår så dårligt vid bara tanken på hur den har plågats till döds.


Det har inte skett något i dag som är av värde för andra att läsa om. Har börjat på en ny keps i blåflammigt garn, den röda är rätt så liten för mig och passar nog bättre på mitt barnbarn Chanique. Har nu ett tjockare garn och grövre stickor, får göra pulsvärmare också så det blir ett set. Strumpor har jag redan stickat i samma garn. Kanske blir det en fuskpolo också. Får se hur länge sticklusten håller i sig, men när man väl börjar så blir det som ett gift, och det är en fin avkoppling.

Av ~ Ruth ~ - 5 mars 2008 15:58

En grå och trist slö-dag. Det ligger snö i luften och det har börja fläkta lite lätt. I natt -13* och nu 2 minus, får se hur det blir till kvällen. Skabbräven som gick här i jul/nyår finns fortfarande (?) eller så är det en annan, för en har dom avlivat sägs det. Ser han varje dag intill husknuten. Hela svansen är nu utan päls, har en liten plym längst ut på spetsen som han släpar i snön, det är en lång pina innan det hela är över för stackaren. Min man skall få låna ett gevär så kanske vi kan göra pinan kort för den. Räven är så fin så det smärtar att se den så och veta att den lider. Har stickat klart en och en halv socka med restgarn som jag tog med mig. Har själv hittat på mönstret :-) den är i ett tunnare ullgarn så den är inte så klumpig att ha i ett par tunnare vinterkängor. Får sticka och ladda upp för kommande vinter :-) eller bara sticka för att det är roligt. Alltid så är det säkert någon som vill ha och behöver bli varma och goda om fossingarna. Börjar bli hungrig så jag skall steka lite fisk och fylla magen med.


Tack för att ni orkar besöka min blogg även om inte jag kan vandra omkring i den utsträckning jag vill för att hälsa på er. Modemet slänger ut mig stup i kvarten eller så låser sidorna sig när dom skall  laddas upp, eller när jag skall skriva en kommentar. Tålamod är inte min starkaste sida :-(

Av ~ Ruth ~ - 4 mars 2008 16:20

I natt har det varit riktigt kyligt -19*. I dag skiner solen och snön glittrar, en riktig strålande vinterdag som vi måste ta väl vara på.Tog en bild i går, det är våran turistinformation är som ett sagans hus. Konstnären som byggde det omkom i lågorna när hans hus brand ner för något år sedan, han var från trakten och var en mycket skicklig konstnär vilket det här lilla huset kan bevisa. Norra Värmland är mystikens rike med många sägen och historier.Dom första som blev bosatta här i trakterna var Finländare och många av dom gamla gårdarna har finska namn och hela byn bär en prägel av mystik och trolldom. Nita H Jussi skrev en bok "Finnskog och trollskap", där han berättade mången historia (för mig sagor), trovärdigheten är nog inte så stor, men boken är underhållande och rolig och jag är glad över att jag få äga den. Har varit ute med hundarna i dag i det vackra och soliga vädret, just nu ett par minus grader. Skall komma rejält med snö till helgen. Förra påsken var det dubbelt så mycket snö här, så vem vet, kanske kan det bli så i år med, får leva på hoppet.

Av ~ Ruth ~ - 3 mars 2008 21:14

I dag har vi farit på dom otroligaste vägar här omkring, både plogade och ej plogade, tur man har 4-julsdrift annars hade vi blivit stående ute i vildmarks skogen. Det är vackert i naturen denna årstiden, så lugnt och fridfullt, tyst och rogivande. Har varit hundvakt hela dagen för 2 Cavaliertikar, husse ligger på Torsby lasarett och matte var på besök, men tyvärr så får inte dom 2 barnen vara med. Orättvist kan det tyckas, matte & husse får vara med på ett djursjukhus men inte tvärt om, diskriminering :-(  Dessa 2 vovvarna går så bra med mina hundar så det har varit bara roligt. Skickar med ett par bilder som jag tog i dag. I natt blir det kyligt, just nu - 11,6* Får elda lite extra i vedspisen i kväll. En bil körde på en Älg här i em. vet inte hur det gick med dom som satt i bilen, men räddningstjänsten hämtade den döda älgen, såg när dom passerade här, ruskigt.. Mera blir det inte från denna dagen ! Kanske kan jag fresta några bloggvänner med lite snö-bilder, mysigt tycker jag, tralla la !

Av ~ Ruth ~ - 2 mars 2008 10:34

Fy sjutton gubbar i dag är det segt med modemet, blev utslängd 3 gånger.

Har hunnit sticka en keps till mina pulsvärmare så nu har jag ett set, det blir en keps till som blir lite större. Har all tid i världen att sticka roliga saker när jag inte kan vara ute på nätet och surra. Här uppe i Norra Värmland dröjer det nog innan våren kommer, har snöat fint hela natten, och även i dag kommer det något fint i luften. Att vistas ute är inte så hälsosamt, det ligger bara is under snön på alla vägar så det är med livet som insats att vistas ute, broddar är ett måste om man vill stå någotsånär på fötterna (broddar saknas), det är riktigt lurigt och farligt. Nu skall jag och hundarna få lite i magen och Arne tittar på Vasaloppet och ett snörikt landskap i dalarna. Ha en fin dag !
Av ~ Ruth ~ - 1 mars 2008 12:52

Fy vad det var svårt att komma in på bloggen, men kämpade mig fram.


Ja nu är vi på plats i snöriket, var framme vid 5 tiden i går em. Det började snöa lite lätt i gårkväll och håller fortfarande på. Resan gick bra, inte så mycket trafik så det gick undan. Sätter in in liten bild taget från mitt sovrumsfönster nu på morgonen, den blev mörk, men du ser att nog har vi snö :-)) 1 timma efter att vi kom hit så ringde telefonen att en grönsaks paj var klar för att avnjutas, så vi behövde inte äta den medköpta grillade kycklingen, så nu är middagen räddat för i dag också. Kommer löpande små inlägg här ifrån så ni vet att vi lever. Gubben är ute och kör med snöslungan så vi kommer fram till vedboden för att hämta ved. Det sprakar så härligt i spisarna och varmt är det som tusan +25* :-) Nu droppar det från taken, blää.

Ha en fin helg !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards