~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2008

Av ~ Ruth ~ - 24 mars 2008 15:15

Det blev så tyst och konstigt i huset, även om man inte så van med en storfamilj längre. Vi har haft en riktig trevlig Påskhelg med fint väder, fiskelycka och pulkabacke för barnen, kört med bil på sjön och lekt i djup snö. Nu är det bara tomt och tyst i huset, känns både tomt och skönt på samma gång. Visar upp en blid på alla "Trollungarna", Sebastian, minstingen Liam och Kevin.. Nu skall jag röja och greja lite här i huset.. Ha det så bra !

Av ~ Ruth ~ - 23 mars 2008 23:32

Vi har en riktig bitande kyla här uppe nu. Förra natten - 23,8* solens strålar har inte orkat gett oss + grader i dag. En ny kylig natt väntas, just nu -18,6*, lite väl kyligt även för mig. Då är det värme i vedspisen som ofta ger en inomhus temperatur på +25*, det är en härlig värme, finns ingen värme som är så skön som björkvärme i båda kaminerna. Vi hittar på något roligt inomhus när kylan sätter stopp för utomhus sysslor, då spelar " Kryp kasino" eller "Yatzy". Vi har det skönt och mysigt här uppe. Kan inte påstå att jag längtar hem även om det snart är slut här uppe för denna gången, men det är mycket att se till när vi kommer hem, och Lerum kallar på oss. Skabb räven har försvunnit så den har nog fallit för någons kula, (hoppas det.) Min son med familj åker hem i morgon, fy vad det blir tyst och tomt. Det har varit intensiva dagar med 3 barn i huset, man märker att man inte är van vid allt ståhej omkring en. Att leva i storfamilj i en längre period skulle blivit jobbigt, men några dagar är mysigt. Så mycket lek med hundarna som det har blivit med barnen dessa dagar har varit som paradiset för dom alla. Hundarna är så trötta när barnen lägger sig så dom är helt utslagna sedan. Det har blivit sparsamt med foton, min kamera strejkar från och till, får lämna in den för översyn, eller kanske byta till nya uppladdningsbara batterier, dom jag har börjar komma till åren och varar nog inte hur länge som helst. Har ingen fantasi för att att blogga i kväll heller så jag avslutar med att önska er God Natt !

Av ~ Ruth ~ - 22 mars 2008 18:51

En underbar fortsättning på påskhelgen. Tiden har inte räckt till för att blogga. Har fått 3 mail som är oroliga att det har hänt något, har inte haft tid att blogga. Inget trist eller tråkigt har skett, bara roliga saker sker. Vackert väder men kyligt, flera minus grader, på natten mellan 15-18* minus. Vi eldar i vedspisen så det är varmt och skönt. Lilla Liam 3 månader får figurera på påskhälsningen från Värmland, ( har man tid att blogga med en så gullig knatte i huset eller ?)

Fortsätt att påskmysa omkring i stugorna, för det gör vi !

Av ~ Ruth ~ - 19 mars 2008 21:49

Nu sitter vi här och väntar på våra påskgäster, sonen med familj (5 personer + 2 hundar.) Hoppas att det inte är för mycket busväder för dom, är orolig i denna påsktrafiken också, dom har många timmars bilåkning från Göteborgs-regionen. Mödrar har en förmåga att oroa sig i tid och otid för de sina, måste gå och ringa för en läges rapport. Här har det snöat lite i em. men tror det är uppehåll nu, har inte tittat ut nu..

Vänta, vänta, väntan gör mig knäpp !

Av ~ Ruth ~ - 18 mars 2008 16:15

Som smör i en smörask hemma hos en stor familj. Har snart tappat räkning på alla kepsar jag har stickat tror jag är inne på den 7:e. Alla här uppe har fallit för denna nya huvudbonad, och dom flesta passar i den. Även om dom skulle haft en annan modell så har ju grannen en sådan, måste då lyfta luren och fråga, snälla skulle också vilja ha en sådan keps som du har stickat till xx & xx. Tänk om jag skulle ta ut stickarvode, men tar aldrig betalt, eventuellt garnet om det inte är ett garn jag har tagit med mig hemifrån. Ica affären här har många fina garner att välja på till rimliga priser så priset till en keps ligger på ca. 45 kronor och det har alla råd med. Kul att glädja andra samt att ha något att göra när datorn inte är på humör här uppe. Solen skiner och snön gnistrar, en vacker dag !

Av ~ Ruth ~ - 17 mars 2008 18:21

Har försökt att tassa förbi denna dagen, men si det gick nada !

Gör ingen större notis ang den här dagen, sätter in bara den här lilla bilden. Tusen tack till er alla som har skickat kort och mail, ringt och sjungit. Att ni kommer ihåg denna dag är beundransvärt, blir riktigt tårögd och mycket glad.

Tusen tack till er alla !

Kram Ruth

Av ~ Ruth ~ - 17 mars 2008 09:56

Skrev om Nävgröt i går (kallas även för Motti) den ersätter potatis och ger en lång mättnads känsla. Man saltar fisken som med fördel får ligga över natten, sedan kokas den. Vattnet som fisken har kokats i är stommen till "Nävgröten", man lägger i en massa vetemjöl ( eller Värmländsk Skrädmjöl ) sedan pickar man ner i mjölet så fiskspadet kommer upp ( får inte röra runt ) det blir en gröt som är så torr och klimpig att den äts med nävarna tillsammans med en klick smör på varje tugga och en kokt fiskbit. Det är en maträtt som var vanlig förr i tiden och som åts i timmerkojorna runt om i skogarna. I Norra Värmland är det än i dag en populär maträtt. Nävgröt är gott även till stekt fläsk, och då doppar man gröten i stekfettet som blir i pannan, Det är också en omtyckt maträtt som ofta våra gäster som hälsar på också får smaka. Tycker det är kul med gammal Värmländsk matkultur (äts även norrut i landet men är inte så vanligt i dag tror jag.) Till kokt fisk så är det även gott med Römmgröt som man kokar av gräddfil. Skall senare berätta om en annan god maträtt "Kôlbulle" som vi ofta gör vid sjön på sommaren när vi är ute och fiskar.

Av ~ Ruth ~ - 16 mars 2008 14:19


En vacker förmiddag för pimpelfiske på våran sjö, massor av folk och bilar över allt. Det blev flera Abborrar en det jag visar upp på den här bilden. Dessa stora skall filéas, ett par mindre blir till dagens middag som då blir kokt fisk och nävgröt med en liten klick smör till varje tugga, mumms så gôtt..

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards