~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under februari 2008

Av ~ Ruth ~ - 17 februari 2008 14:27

Det blev den något överraskande utgången av gårdagens deltävling i Melodifestivalen. Carola och Andreas fick nöja sig med andra chansen, även Ola. Bröderna Rongedal från Molkom i Värmland direkt till Globen, den låten var fläktig och  speciell. Direkt till Globen kom även Sanna med låten "Just a minute", hon är ju alltid lysande, även folk-kär.

Gillar många låtar som Carola har på sin repertoar, men denna föll mig inte riktigt i smak (det var något ?)

Förra veckan var det Christer Sjögren som med låten "I love Europe" skrällde och tog sig direkt till final. Men bröderna Rongedal ville inte vara sämre som Värmlänningar när den andra deltävlingen avgjordes i Västerås i går kväll.


Tycker att startfältet var sämre i Västerås en i Göteborg.

Kul att titta på spektaklet :-)

Den 15 mars avgörs finalen.

Av ~ Ruth ~ - 16 februari 2008 18:17

I gårkväll dansades det på TVs "Lets Dance" och vilken fest, Richard och Cissi blev riktigt besvikna eftersom dom röstades ut. Alltid tråkigt när någon får lämna golvet, men det är ju tävlingens regler. Undrar hur jag skulle klarat mig om jag var med :-)

men det är bara kändisfolket som har den turen.


Har alltid gillat att dansa, all sorts dans men inte folkdans och ringdanser. Har gått dansskola en gång i min gröna ungdom, sedan dess har det varit en stor passion. Nu mera blir det en liten svängom på köksgolvet när ingen ser på, jooo, hundarna som tittar fundersamt och hejar på mig (skäller i högan sky :-) vet inte om det beror på att dom beundrar min dans eller tror att jag har blivit snurrig i knoppen, tror nog att det är det förstnämnda :-)


I kväll kommer ännu ett musikjippo av stora mått "Melodifestivalen" om den kommer det en kort kommentar i morgon, segrade rätt låtar ? I kväll skall jag njuta, musik är livet, utan den tristess och tystnad. Radion står på non stopp från morgon till sängdax här i huset, " ingen musik ingen glädje och jag är en glad skit (oftast) ! "

Av ~ Ruth ~ - 15 februari 2008 23:02

  Trollpackan är i England och besöker sin dotter, och skriver vad som sker och det är spännande och intressant. Roligt att läsa, gör ett besök där du också. Hon är rädd att vi skall ha svårt för att läsa, för tangentbordet saknar Å Ä Ö. Vi kan stava orden hur som helst och ändå kan vi läsa det rakt i genom utan besvär, man ser på ordet och då vet man vad det står utan bokstävernas innebörda ställning, läs följande exempel :


Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det Inegn
 roll i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt
är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur
om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer
på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.

Gnaksa färkct tcyker jag.


En riktigt bra upptäckt för oss som har svårt med den Svenska grammatiken, och som är rädda för att göra bort oss i skriftens rätt eller fel.

Av ~ Ruth ~ - 14 februari 2008 22:30


Jag fick så inga rosor ej heller nån choklad,

men en puss på kinden som gjorde mig så glad.

Vad är väll alla rosor en tårta tjock och rund,

mot alla varma vänner i dag och denna stund.

Jag sluter denna dagen med tack till alla er,

som gav mig varma kramar,  ja värmen som ni ger.

~Ruth~


Vill någon ha min lilla vänskapsgåva ? så är det fritt fram.


Har satt in en ny "Sifo undersökning" :-)

Av ~ Ruth ~ - 13 februari 2008 17:26

Tror du inte på attan, mördarsniglarna har börjat vakna till liv, hittade 2 i min kompost i dag. Så som jag kämpade förra sommaren så skall det nog inte finnas så många nu hoppas jag. Kryp ni fram bara ur era gömmor, sedan hoppas jag på flera minusgrader några nätter, kanske ni begår självmord och blir frostpinnar. Är så jäkla hatisk till dessa varelser, (tror inte jag är ensam på det området.) Det blir till att plocka fram snigelsaxen och vara redo i tid för att börja klippa i tu dessa äcklizzar. Ett nytt krig startar i min trädgård, trodde i min enfald att det skulle dröja någon månad till innan det var dax ! I natt skall det bli upp till -6* jippiiii, går ner på knä och sträcker armarna mot skyarna och skriker högljut "ALLAH JALLAH" !

Av ~ Ruth ~ - 12 februari 2008 21:44


Visar upp en av mormors juveler, en ung dam som är en duktig hockey spelare och studerande. Lite skryt bjuder mormor på och är såååå stolt !


Har pyntat lite med en ny bakgrund, snart blommar det ute, så det här är en försmak av det som kommer..

Av ~ Ruth ~ - 11 februari 2008 13:49


Har beslutat mig för att kommentera era kommentarer i min blogg, får se hur det utfaller, tror det kan vara uppskattat av några. Gör en test på det så får jag se hur det blir. Tror inte jag har drömt så värst mycket i natt, inget som jag kommer i håg, fick min beskärda del förra natten :-) Har även satt i system att det bara är dom 2 senaste inläggens kommentarer som kommer in direkt på bloggen, övriga måste godkännas så jag inget missar, tycker det är väldigt bra, kanske ett tipps till dig ? Nu skall jag ut en sväng i det vackra vädret och bara andas frisk luft och njuta. Ha en fin dag i hela Sverige !

Av ~ Ruth ~ - 10 februari 2008 20:12


En lugn söndag har det varit, men natten var inte så kul hade mardrömmar, vaknade och försökte hålla mig vaken en stund, somnade om och eländet fortsatte. Var på en stor färja som kapsejsade och började sjunka, livbåtarna räckte inte till för alla och jag blev utan, fy vad jag kämpade för mitt liv, kommer inte ihåg hur det slutade, lika bra det. Arne vaknade av att jag skrek och viftade med armarna, vaknade även själv av mitt spektakel där i sängen. I natt vill jag ha ljuva drömmar som kompensation för förra nattens plågor. Har så jäkla lätt för att drömma om filmer jag ser på TV'n så det är nog inte så bra att jag fick en egen TV och kan välja fritt, gillar katastrof filmer, men inte deckare dom får vara för mig. Komedier och romantik går också hem på min TV. Nu skall jag titta på 4:an ½ 9, "Annan del av Köping" sedan är min TV kväll slut, säkert även jag också  ..

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards