~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2007

Av ~ Ruth ~ - 15 december 2007 10:06


Blev farmor för 3:e gången nu på morgonen, ett litet gossebarn. Vikt 4180 gr. längd 53 cm. Snabbt gick det, första verken ½ 3 i natt och pojkebarnet föddes ½ 8 nu på morgonen. Det har varit en jobbig och nervös väntan i 2 ½ vecka. Det är deras 3:e pojke, får se om det blir flera små (dom vill ju ha en tös också.) Det gick väldigt snabbt för jag talade med Madde (mamman) i går kväll och då var det inget på G. Har nu 6 barnbarn och är både farmor och mormor, usch vad man är gammal. Mor och barn mår bra.


Ett stort GRATTIS till Jerry, Madde och syskonen !

Av ~ Ruth ~ - 14 december 2007 00:23


I dag har mitt bloggande uteblivit, men tiden vill inte räcka till. Har varit och handlat lite julmat och stoppat i frysboxen till Värmlandsresan. Revbenspjell, julkorv sylta, skinkor och annat gott för julbordet. Köpte mig 2 mysdresser också, älskar att gå i sådana kläder när jag är hemma, inget som stramar och stränar efter julmatens intag. Det skall bli en riktig mysjul med vedkaminer som sprakar i vinterkylan. I morse så var det kyligt där uppe -20*, så snön smälter inte bort nu. Se om det blir tid i morgon till mera bloggande och besök på era sidor.


Nu avslutar jag med  "GOD NATT" till alla er där ute i vårat avlånga land !

Av ~ Ruth ~ - 13 december 2007 20:40


Så var luciadagen till ända, har lussat hela dagen, mycket att stå i när man blev årets Lucia "Ler". Massor av gotta och presenter blev det, så nu är jag klar för i år.


Nu skall jag ta mig en mugg med Lusseglögg och njuta framför min nya TV. Fick boxen i dag, Arne har kopplat den till antennen och allt fungerar som det skall. För första gången så skall jag titta på 4:an i kväll kl. 8 för att se "Bonde söker fru". Har nu ägnat ett par timmar till "Animal Planet", detta fantastiska djurprogram, där tårar och glädjesmil växlar med djurens öden. En kanonkanal när man gillar djur.


Efter parabolens intrång i vårat hem så har programvalet av kanal varit sport, sport, sport dom senaste åren, jag har haft datorn och Arne TVn. Så det här är en stor dag för mig, vet inte vilka knappar jag skall jag skall trycka på, å så är det ju 2 fjärkontroller till råga på allt :-), det gör det hela värre obegripligt. Tekniska mickapärer och jag, hmmmm. Men man blir väl aldrig för gammal för att lära, eller ???

Av ~ Ruth ~ - 13 december 2007 09:50


I morse intog jag soffan i morgonrock och tittade på TVn, på bordet stod det kaffe, lussebulle och några pepparkakor. Följde Lucia tåget med den vackra och rogivande sången. En tradition sedan många år tillbaka. . Hoppas ni alla fick denna krypande känsla och en tår i ögonvrån när Lucia önskade fred över alla. Det samma önskar jag alla på våran jord, men det är nog bara ett önsketänkande som inte infrias..


Kom gör oss fria du Sankta Lucia
och ge oss en känsla av hopp.

I själen vi fryser så vi gärna dig hyser
både till ande o kropp.

Där du har gått fram bland gamla o unga
du lämnar ett ljus som vi spar.

Vi har dig i sinnet det blir bästa minnet
o där får du alltid va kvar.


En varm Luciakram skickar jag till er alla !


Av ~ Ruth ~ - 12 december 2007 22:30


Det är dårligt med bloggande nu, fantasin vill inte riktigt infinna sig. Har i kväll jobbat på en ny funktion till min blogg, hoppas den fungerar inom morgondagen. Tycker vi skulle ha flera funktioner som standard i detta programmet, men det man inte har får man skapa själv. Vi får vara glada att bloggen fungerar nu mera, men man skall inte ropa hej ! Känner mig väldigt mör i ryggen i dag av hundbadet i går, så jag har tagit det lite lugnt. Har tvättat ett par maskiner i dag, får se till så att allt är rent innan jul. Småplockat lite här och var. Fällde en liten tår i dag, min son som är nyinflyttat i sitt hus hade en gammal matsalsmöbel från 1800 talet med tillhörande skänk, det var stort, 4 stolar på varje sida med så vacker form och snidat i ett mörk trä. Nu har dom inte plats för det så han eldade upp allt i helgen, hur kan man göra så ? blev så ledsen, fy, fy. Själv kunde jag inte ta det hit, har inte plats.. Ja, ja, det är bara att svälja det, men trist värre. En annons i tidningen och det kunde glädja någon annan. Det har varit en helt vanlig dag i dag och inget roligt för bloggen. Får ta nya tag en annan dag !

Av ~ Ruth ~ - 11 december 2007 18:33


Har inte hunnit med bloggen i dag om ni har undrat ? Har fixat och badat hundar, blåser torrt och kämpar på. Har ju inte en sådan suveränmikapärtork till mina hundar som Marianne har, utan använder den jag själv brukar. Får se om det kan komma en sådan däringa supertork i huset endera dagen (kanske att jag tvingas till det om den är så bra, för det här tar tid). Arne min man fixade maten i em. Fick världens godaste räkmackor som han har gjort, så himla gott, och mätt jaaaha, + 2 glas med vin, ett vin från Chile " Cabernet Sauvignon" himla gott rödsurpel, blir nog ett glas till nar hundarna är klara. Nu blir det säkert lite roligare och traska ner till källaren och fortsatt hundbad :-) oj, så det kan bli med lite rödtjut, det tar sin lilla tid att få alla rena innan jul. Lilla Nowah skall få slippa, men det är 5 som skall bli rena och godluktande.. Nu längtar jag faktiskt till Värmland och snö'n, kanske blir det till helgen o'ja det blir det nog. Kom ihåg mina vänner, INTE SKICKA STORA PPS FILER, när jag är där uppe, mitt modem klarar inte det utan att ta en timma på sig, jobbigt och onödigt. Stryk mig ur listan "massmail med skojjizzar," öppnar aldrig dessa filer här hemma heller, och skickar aldrig sådana själv. Alla dessa hot om man inte skickar vidare bla, bla, eller det kommer att hända något super bra, allt detta är nonsens. Vet att många tror på detta och mår väldigt illa av dessa mail och känner sig tvingade att skicka till andra. SLUTA MED DETTA ! Det var allt från mig denna gången. Hej svejs leverpastej !

Av ~ Ruth ~ - 10 december 2007 17:41


Känner inte för att göra något i dag, mer en klappa på hundarna och gosa.. Nu är snart den första dagen på veckan till ända. Grått och trist väder som gör att man saknar totalt energi för att göra något vettigt. Jobbar på att få Nowah rumsren och det har hitintills gått rätt så bra, hon har nog en bra träning även hemifrån också. Hon gnäller när hon behöver göra något, och då får man vara snabb. Min röda tik Saidie är inte så förtjust i henne för hon ser Nowah som en konkurrent i soffan. Saidie ligger alltid på Arnes arm i soffan, vilket den lilla också vill göra, det är inte populärt, då morrar hon och går undan. Hon gör aldrig något dumt med henne, bara håller sig på betryggad avstånd och ser henne som något katten har släpat hem :-) Nu skall jag inta lite näring i kroppen, maten står på bordet, Indisk köttgryta och ris, det doftar så härligt. Arne har dukat och nu skall jag tända ljusen så det blir mysigt vid matbordet, ett glas rödvin hör till !


Nu börjar "Teskedsgumman" och adventskllendern på radio'n, den missar jag inte, synd att den inte kan köras i TVn också, barnen skulle älska den (ock jag med) :-))

Av ~ Ruth ~ - 9 december 2007 14:37

Önskar er alla en fin 2:a Advent. Här är det grått och väldigt fuktigt

i luften, stundom duggar det, ingen fin dag !


Har nu kämpat med att få en julbakgrund på bloggen, har testat

6 olika, men blir inte nöjd, vad attan skall jag hitta på, GRRRRRRR !

Kommer säkert en annan snart.. BESLUTSÅNGEST, JOBBIGT !!

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards