~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2007

Av ~ Ruth ~ - 9 november 2007 17:29


Det blir allt vanligare med elaka program som försöker utnyttja de säkerhetshål som Microsoft släpper rättningar till.

Trenden att det snabbt kommer program som försöker utnyttja de sårbarheter Microsoft rättar till blir allt tydligare.

Detta kallas för Zero Day Exploits - när nya sårbarheter blir kända genom att rättningar släpps til dem räknar skurkarna med att många ännu inte hunnit täppa till säkerhetshålen.

Därför syns alltid en kraftig ökning av elaka program dagarna efter Microsofts uppdateringstisdag.

Månadens uppdateringar från Microsoft kom i tisdags och nu finns till exempel en trojan (Mdropper-Z Trojan) som utnyttjar den sårbarhet i Word som rättades då.

Enligt säkerhetsföretaget Symantec sprids nu Word-dokument med den nya trojanen, som infekterar datorn med de tre hackerverktygen Trojan-Dropper, Backdoor-Trojan, and Hacktool-Rootkit.

Symantecs säkerhetsprogram och säkerligen de flesta andra större antivirusprogram är redan uppdaterade för att upptäcka faran.

Den slutsats som kan dras är dock att det blir allt viktigare att verkligen uppdatera sina program och snabbt installera de senaste rättningarna direkt när de kommer.

Av ~ Ruth ~ - 9 november 2007 12:43

Snälla vänner, undanber mig alla massmail, dom slängs direkt. Alla dessa öppna adresser som följer med dessa mail snappas upp av spamrobotar, och bidrar till ökad skräppost i våran E-mail. Får byta adress varje år. Väljer du massmail så adressera brevet till dig och övriga med dold adress !


Telia har bekräftat att denna varning är seriös. Verkligen obehagligt!

Eftersom den här varningen skickas omkring som massmail (vilket jag alltid slänger och ofta så är det falska uppgifter som florerar). Väljer jag att sätta ut det här i bloggen i stället. Om du får ett mail från Powerpoint presentation 'Welcome to the matrix pps..' så ska du ABSOLUT INTE öppna det!Det visas en bild i ca 10 sek. och sen kommer en text 'You´re hard drive is over' och sen är allt för sent; alla adresser, allt sparat har suddats ut.
Det är ett helt nytt virus som är programmerat av en franskpirat som kallar sig Nwin2.


Varningen är undertecknat  med namn, Telefnr och E-postadress !
Vänliga Hälsningar 
?????  ?????
TeliaSonera Sverige AB
Nätdisponering /Oder & Leverans
Broadband Services
Stockholm Farsta
Tel: ????????????? Vill du veta källan så fråga mig via mail, adressen hittar du i min presentation, vill inte skriva ut namnet i bloggen.

Av ~ Ruth ~ - 9 november 2007 00:13

Det har inte blivit någon ny bakgrund till bloggen, har gjort den befintliga lite mörkare, kanske får denna vara kvar till jul, vi är ju snart där också. Regnet har vräkt ner och det är mörkt från morgon till kväll. Någon cykeltur till torget för att handla röd ljung blev det inte. Var nere i går men då fanns det bara konstlade färger, gul, ljusblå, vit och en ilsken orange färg och det vill jag inte ha. Skall sätta 3 i varje tömd altanlåda, blev så kalt och tomt ute när blommorna har gett sig och försvann. Har inget roligt att skriva om, det har varit en depparbloggdag i dag. Så jag får muntra upp er men en duktig gris film i stället.

Av ~ Ruth ~ - 8 november 2007 11:39

Nu har jag åter ändrat bakgrunden i bloggen, tyckte den blev för julig, det är så svårt att göra något som jag blir nöjd med, hmm. Nu blev den för ljus, få se vad det blir innan kvällen. Kanske hitta en annan färg i mitten partiet. Tror inte ni ser den lika ljust som jag, den här skärmen är ljusare en den förra. Tar nog ett tag innan jag vänjer mig vi den. Flera bilder på kennelsidan har kastats för att dom var gräsliga i färgen med den nya skärmen. Inget gott utan att det har något dårligt med sig. Skall leka lit med mina program i dag så får jag se vad det blir, men vinterfärger blir det.

Av ~ Ruth ~ - 7 november 2007 10:06

Mitt revben är nog brutet efter vurpan jag gjorde för en vecka sedan, det gör så hiskeligt ont när jag hostar och nyser och kan inte sova på vänster sida, usch http://bernamis.bloggagratis.se/2007/10/31/338907-varfor-halloween/  Armen har blivit riktigt fin så det är inte mycket kvar som syns på utsidan. Har gått med en svag huvudverk sedan den dagen, men slog ju aldrig i huvudet, konstigt. Kom lindrigt undan trotts allt. Har fortfarande inte fått målat eller putsat mina fönster, först rinnsnuva och sedan vurpan och nu kan jag inte sträcka upp armen. Får nog anlita svart arbetskraft för att få det fint till 1:a advent. Man skulle ha en gullig dam som kom hem och grejade lite då och då (kan dom rika, så kan dom fattiga.) I går rensade jag ur mina blomlådor ute och skall inhandla ljung och sätta i dom, amplarna ät tömda och rengjorda till nästa sommar. Så nu hälsar jag kära Kung Bore välkommen med en ½ meter snö, men det är nog bara ett önsketänkande.


Som ni kan se så är min längtan efter vintern stor, ja så stor att jag har vinterpyntat här redan "Ler".

Av ~ Ruth ~ - 6 november 2007 14:43

Känner inte för något i dag, nästan som att all must har gått ur kroppen, sitter här och svarar på en del mail som måste skrivas. Två tikar löper och ena hanhunden gastar som bara den. Kommer nog att bara bli bara Barro kvar som hane här framöver. Blir hispig på den yngsta knasbollen, den andra är mera lugn vid löp. Har man alla hundarna inne så som vi har det så blir löpdofterna starka för pojkarna (synd om dom).. Tur inte människo karlarna är sådana "Ler". Har städat ur en skrubb bakom spisen i dag, sanslöst vad skit man samlar på sig, nu blev det gott om plats, nästan ekar där inne. Hittade en sak som jag har letat efter, gömde bort den när vi var i Värmland i påskas, skulle inte kommit på mitt gömställe om jag inte har stor röjt där i dag. En gång så gömde jag en choklad kaka i bakugnen för att ha den själv, glömde naturligt vis bort den och sätter på spisen, det började lukta så gott, där låg min godis utklätat på hela botten. Varför har man så dårligt minne?. Får börja skriva på en lapp vart jag smusslar undan saker, men då skall ju den gömmas för att inte röja det som är gömt, då står jag väl där som ett stort frågetecken, vart la jag lappen :-) Gömde en Chipspåse i huvan på min vinterjacka för att ha för mig själv, den låg där från våren till kommande vinter, så var det med den. Eller när jag gömde godis i torktumlaren, slängde in tvätt och fick tvätta om allt. Bakom kopparbunkarna på väggen i köket är också bra gömmor för små saker "Ler"..säkert så hittar jag jag flera överraskningar undanstoppade lite då och då :-) ..Skulle aldrig få ha mitt godis i fred utan att gömma, och jag är inte så att jag vräker i mig allt på en gång, men vill inte ge det i från mig och då blir det som det blir...

Av ~ Ruth ~ - 5 november 2007 00:13

Alltid samma elände för katterna varje höst, det är ju ett liv och skall inte lida.
Så mysigt att ha en katt under semestern, men vad gör dom sen då ? inte alltid så får dom följa med när dom vänder hemåt till vardagen och jobbet. Hörde på nyheterna för ett par veckor sedan att aldrig har så många sommarkattor lämnats vin för våg som denna höst. Oftast så går dom en grym död till mötes och får lida. Hur kan folk vara så hjärtlösa och egoistiska ??  För några år sedan så hittade en granne små spår i snön som gick in under rododendronbusken, där under låg det 3 små kattungar tät i hopkrupna och ihjälfrusna, det var nog - 16-20 * den natten.Någon dag senare hittades en till kattunge död i en omkullvält plasttunna i en annan trädgård. En kattunge satt i ett träd vid skolan, den kunde hämtas ner och levde, men var medtagen, den fick ett gott hem. Troligtvis kom kattungarna från samma kul och lämnats på olika ställen i området. Bättre att ta dom till en veterinär för en spruta, men det kostar förståss (om man inte hittar ett hem för dom), så får dom dö på ett värdigt set. Skulle önska att kattor hade samma status, och kostade pengar som hundar och övriga sällskapsdjur gör, då skulle dom få ett drägligare liv och bättre omsorg från ägarna. Kastrera och sterilisera alla kattor så blir det inga oönskade ungar. Bara planerade födslar skulle få äga rum så man kan ge ungarna goda och trygga hem. Tycker så synd om dessa små liven som går en så grym död till mötes i den kommande vinterkylan.
"Är så ledsen"...


Sommar katten.

Ensam jag vandrar så hungrig och frusen. Vart tog dom vägen som bodde här i husen ? När sommaren stod i sitt vackraste flor då dom smekte min päls, jag putsade mina klor. Dom sa att jag var så vacker så vacker, dom sa att dom tyckte så mycket om katter ! Varför lämnade dom mig när dom flytta till stan ? Det susar så tungt i tall och i gran. Nu sitter jag på trappan och väntar, kanske kommer dom ändå och på dörren gläntar. Rimfrosten gnistrar och det är isigt kring husen. Jag är så ensam, hungrig, trött och så frusen.

Av ~ Ruth ~ - 4 november 2007 00:10

Vissa fabrikörer som säljer färdiga maträtter i affärerna retar jag mig på. Det påstås att det är hemlagat i reklamen, det är så fel och dumt så jag blir hispig. Det är för sjutton ingen som bor i den fabriken eller i storköket, då är det inte någons hem och kan inte kallas för hemlagat mat, grrrrrrr. Hemlagat kan det bara kallas om du eller jag står i vårat kök och fixar och donar till maten vid spisen. Det är ju bra att det finns färdiga rätter att köpa för äldre, ensamstående, eller när man själv inte har lust att fixa till något.Goda är dessa maträtter oftast, ta kåldolmarna, eller renskav med gräddsås Men inte sjuttongubbar skall det kallas hemlagat, utan bara

färdigrätter  ??

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards