~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2007

Av ~ Ruth ~ - 16 november 2007 10:51


Ensamma pensionärer får leva sparsamt i dag, och alla har det inte så lätt, många lever på svältgränsen, därav denna min lilla vers. Har nu spaltat upp värsen på Smedens begäran, kanske lättare att läsa den då även om den inte är menat som en dikt, så gör jag troget nu min plikt :-)

-----------------------------------------------------------------------------------------


O'tryggare kan ingen vara en pensionärernas lilla skara.

Inga pengar ingen lycka kan någon ur vår väska knycka.


Riksda'n giver men återtager, därför är jag så hutlöst mager. Jag tuggar välling varenda da, men det är bättre än att inget ha.


Regeringen är säkert god, men inte kan jag på dom längre tro. Nå'n fallskärm har jag ej heller fått, den går till dom som redan lever gott.


Jag sover dårligt, mig vänder och vrider, så huvudet varje morgon svider. Jag grubblar och tänker på nästa steg, tur att jag är så pigg och sprek.


I dagens samhälle är det tufft att kunna leva gott, när åldern är min svagaste lott. Det kan gå snabbt jag hoppas det, vill snart i min kropp få lugn och fred.


Vi ärligt knegat och hårt har slitit, är det därför de har oss har svikit ? Kanske söka ett svartjobb litet, nån liten krona jag säkert får, som kanske kan räcka för en extra faffetår.


Att sitta barnvakt och läsa sagor jag också tänker, alltid något när en liten krona extra i min plånbok blänker. Ålderns stigar är tunga att gå, men med Reinfeldt i spetsen hu hu & hå, då kan det inte annorlunda gå !


Det rimmar inte så himla bra, är ingen poet, utan bara "lilla jag" :-)

Av ~ Ruth ~ - 15 november 2007 14:34

I går blev det inte så mycket tid vid datorn för mig, var borta stort sett hela dagen och kom hem vid 9 tiden i går kväll. Min son med familj flyttade in i ett hus för 14 dagar sedan och vi var bjudna dit för inspektion och mat. Nu blir jag en mera sugen på att flytta. Det som jag blev mest helfrälst i var nog köket som är husets knutpunkt, så enormt stort, väggen till ett intilliggande rum var borttaget så det blev enormt stora och  ljusa ytor. Innan månadens slut så skall dom få en liten babypojke också, 3:e pojkbarnet i den familjen. I dag så kan man få veta könet på det ofödda barnet, lite synd att veta tycker jag, men bra för planeringsköpen när det gäller kläder och färger. Det blir vårat 6 barnbarn. Tack Jerry och Madde för titten och den härliga maten !


Har blivit liten tid för bloggen helt allmänt, håller på att vinterpyntar på allas hundsidor som jag har hand om, och även börjat förbereda Julutsmyckningar för sidorna, det är ett stort projekt som tar många timmar i anspråk, men jag hoppas dom blir nöjda. Är väldigt noga och gör alltid mitt bästa när jag tar på mig något, " blev det inte bra så får det va är mitt motto."

Av ~ Ruth ~ - 14 november 2007 12:18


Kunskapen om hur arbetsplatsen bör se ut är för dålig. Här kan du se vad som bör ändras för att du ska slippa musarm.
1. Utdragsskivan ska bort
Dels bör tangentbordet placeras rakt framför personen, så den slipper vrida sig. Dels ska det upp i samma nivå som bordet så att underarmar och handlovar kan vila på bordsytan.


2. Tangentbordet är för stort
Det ska aldrig vara bredare än axlarna. Räknedelen till höger på tangentbordet ska därför bort. Den som räknar mycket bör i stället ha en lös numerisk enhet. Dessutom bör tangentbordet vara lägre så att personen slipper böja handlederna uppåt.


3. Musen är felplacerad
Den ska inte ligga vid sidan om tangentbordet. Då tvingas armen röra sig utanför axelns bredd. Antingen skaffar man kortare tangentbord eller en "rullstav" som ersätter musen. Behåller man musen bör storleken anpassas efter handen.


4. Bildskärmen står för högt
Överkanten ska vara strax under ögonhöjd så att blicken riktas snett nedåt. Annars får du problem både med nacken och med ögonen.


5. Skärmen ska inte luta bakåt
Då riskerar takljuset att reflekteras i skärmen. I det här fallet står den dessutom framför ett fönster vilket också är ansträngande för ögonen. Datorn ska alltid placeras så att personen har fönsterljuset rakt från sidan.

En bärbar dator ska helst inte användas för dagligt arbete. Den ger vanligen en sämre arbetsställning och ett otillräckligt synavstånd. Ska den användas ofta bör ett separat tangentbord och mus användas.


Källa: Arbetsmiljöverket

Av ~ Ruth ~ - 13 november 2007 17:02

Det finns några såkallade A-lagare, som alltid vistas nere i affärssamhället här, oftast väldigt trevliga. I dag var det en som stod och sålde en tidning  som skall ge pengar för bostadslösa och andra bekvämligheter inför vintern. En medelålders snobb stannade en kort sekund framför tidningssäljaren och yttrade något otrevligt. Fortsatte där ifrån med att spotta och kasta glåpord, högt och ljudligt. Fy vad jag avskyr sådana, dom borde skämmas. Kan inte tolerera dessa arroganta och nedlåtande människor som ser ner på dom svaga i samhället, han kunde väl ha fortsatt förbi så hade han sluppit alla folks ögon efter sig som berördes av det inträffade. Alla föds vi lika, och dör lika, vad som sker däremellan gör oss olika.

Av ~ Ruth ~ - 12 november 2007 20:01

I dag har jag känt mig rätt så duktig, har fått putsat alla fönster bortsett från inne i datarummet. Fy, vad jag har dragit mig för detta, blir nog så att jag får anlita en stilig fönsterputsare. Nästa sommar blir det till att byta 2 av dom stora fönstren i vardagsrummet, dom mår verkligen inte så bra, bara det att dom är så förbaskat dyra. Tänk om jag skulle orkat att ta itu med en flytt till ett mindre envåningshus, har inte användning för detta stora schabrak på 300 kvadrat. bara en massa jobb.1 plan på ca.120 kvadrat är precis lagomt. Som vi flesta gör så samlar vi på oss en massabraåha saker när det finns utrymme för det, bara tanken på att börja röja för en flytt får mig att må illa och stannar kvar. Vill upp mot Karlstad trakterna och Värmland. Hoppas på mera årstidsväxlingar där, saknar så mycket vinter här nere. Kanske skulle söka mig riktigt högt upp, ända till Norrlands skogar och vidder ? då tror jag att jag hamnar där jag egentligen skulle höra hemma och kunna må riktigt gott på ålderns höst !

Av ~ Ruth ~ - 12 november 2007 00:20

 3 små blygsam gåtor som passar alla, stora som små, så gissa på !


 1: Varför har Postverket (gula) bilar?


 2: Rund som en boll, luden som ett troll, nålar åt alla håll?


 3: Det finns ett litet vackert hus, utan fönster, utan dörr.
     När ägaren vill komma ut, han slår det sönder utan krus.



     Svar:

 1: Dom måste köra ut posten

 2: Igelkotten

 3: Kycklingen i ägget


Av ~ Ruth ~ - 11 november 2007 00:45

När jag läste Cina's blogg om snön som föll då hon åkte ut med bilen så skrev hon "Jag åkte i sommarskor utan strumpor o skorna är typ sandaler..". En tuff tjej som trotsar vintern.. När jag var ner till torget och handlade så var det en äldre dam som gick inne i mataffären utan strumpor och med sandaler på fötterna, övriga gick med vinterjackor och vinter skor, hon var väldigt udda (var det Cina tro ? :-) näää inte i Lerum och hon är yngre. Så Cina är inte en ensam sandalettare i det kyliga senhöst/vinter -vädret. Har fått inhandlat röd ljung för mina altanlådor, satte små kvistar av min Idegran i mellan, det blev riktigt fint. Trodde att ljung var väldigt frosttåliga men det är dom tydligen inte enligt damen i blomsteraffären. Någon kort period med frost är ok, men dom blir snabbt bruna av kölden. Funderar på att ta in dom och låta dom torka först och sedan sätta dom i lådorna, då blir dom inte bruna, men tål kanske inte blåst lika bra, vill ju ha dom röda och fina så länge det går. Hoppas ni alla där ute får en fin söndag.

Av ~ Ruth ~ - 10 november 2007 09:46

Alla har vi väl någon gång känt hur negativa tankar har en förmåga att släcka energin och glädjen inombords, liksom att optimism och ett positivt synsätt kan göra även de svåraste bördor lättare att bära. Många vänner ute på nätet lider av depressioner och har svårt att fokusera på det positiva i livet. Ofta koncentrerar dom sig i stället på det som är negativt, eller som de misstänker kan visa sig bli det. Att tänka positivt betyder inte att man förminskar sina problem, eller att man botar sjukdomar. Men jag tror att man kan se problemen ur ett annat perspektiv och kan många gånger komma på lösningar och möjligheter som man annars inte skulle se. Tankens kraft är stor och kan utnyttjas mer när det gäller hälsa till både kropp och själ. Har själv inga depressioner, men negativa tankar förekommer lite då och då. Gäller då att analysera och vända mina tankegångar mot det andra hållet. "Det fungerar"..

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards