~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 23 november 2007

God dagens

Av ~ Ruth ~ - 23 november 2007 11:50


+8* grått och mulet även i dag, blir man glad eller ? nääääää. Alla lampor i huset lyser upp det trista så gott det går. Sov länge i dag, har ett stort sömnbehov och skulle gärna sova 10 timmar om det fanns möjlighet för det. På söndag är det Julskyltning nere på torget här, då brinner alla ljusen och affärerna är belamrade med tomter för att sätta fart på julhandeln. Själv köper vi inga Julklappar, det blir pengar som förra året så kan var och en handla i mellandagarna och få vad dom vill i stället och det blir mera för pengarna. Vi vuxna har slutat med Julklappar till varandra, det känns skönt, lägger lite extra för barnen i stället. Våran egna Julklapp blir den lilla valpen som snart skall hämtas. Ja, det är så mycket bestyr inför dessa jularna, det går oftast på tok för många, handlar över sin förmåga, och får lida det kommande året. Sätter sig i stora skulder och handlar på krita. Det är inte alla som har pengar för allt som skall köpas, och dom vill gärna ge sina barn lika fina julklappar som andra familjers barn får. Julen är inte alltid en glad högtid, varför alla dessa påtvingade utgifter den medför som stjälper mycket glädje för många ?? 

 
 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

23 november 2007 14:44

Mycket bra skrivet i dag om denna julklappshysteri! Jag är tusen gånger gladare för en julklapp där matrialet kunnat köpas för en billig peng och hemmagjord sak. Kanske det inte blev så fint. Den som gjorde det kanske inte var så händig eller konstnärlig men det var gjort för att glädja efter förmåga med hjärtat!
Säger jag i min kommentar!:-)

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

23 november 2007 14:47

Var så upprörd av julklappsgrejen! här får du istället helt separat en rad kramar!
Kram, Kraaaamm, KRAAAAM!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
corina

corina

23 november 2007 19:27

Nä julen är ingen bra högtid för många i vårt land!Finns många som bävar inför just jul och nyår!Vi ger barnen julklappar,vi vuxna behöver inga vi kan skaffa det vi vill ha på annat sätt än just innan julen:)Och i år jobbar jag dessutom både jul och nyår så det blir skralt med firande för min del.Hinner dock fira lite jul innan jag åker till jobbet på julaftonens kväll.

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

23 november 2007 23:41

Det är ju upp till var och en hur man firar julen. Det finns inget som är ett måste för någon. Allt är frivilligt. Och att handla på krita och sätta sig i skuld är ju även det en helt frivilligt. Det går alldeles utmärkt att fira julen efter vad den egna plånboken tillåter. Julen blir vad man gör den till.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
margus

margus

24 november 2007 00:23

Bra beskrivet om julhandeln! Vi köper inte en enda julklapp, har inte gjort på flera år. Känns bara fånigt att köpa varann saker som ingen vill ha. De flesta i landet kan idag köpa sig allt vad man vill ha, när som helst - och gör så.
Hög konsumtion späder på klimatförstöringen.

Gott att se att "det sjuka" gav sig nästan genast! Kände med dig! Förstår att du vill sova efter den pärsen.
Annars tror jag vi alla behöver mycket sömn nu. Vi fick inte mycket sol i somras och nu tar energin slut. Det är också meningen att vi ska vila mycket under vintern. Tror jag.
Krya på dig / kram

http://margus.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

24 november 2007 09:43

Ja jag gillar heller inte denna hysteri kring julen. Och att handla på krita skulle jag då aldrig göra. Vi ger inga julklappar till varandra, en julblomma räcker.

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

24 november 2007 13:30

Håller helt med dig min vän vad det gäller julen. Tyvärr har det blivit många fällor för de som har det sämre ställt. (inte för att jag är rik inte.)& vill man inte vara sämre än alla andra. Så är risken stor att man tar till på krita. & detta är ngt som man får betala surt i efterhand kan jag tro.

En så länge har vi ju små barn i familjen & då innebär det julklappar. Dock har vi skurit ner på hur dyrt det ska vara. Men ibland skenar önskningarna & man vill ju som förälder att de ska ha det så bra som möjligt. Julen är ju bara 1 gång per år.

Men aldrig skulle jag våga handla över mina/våra tillgångar. Då är risken att man får gå från hus & hem.

Tack för dina inlägg hos mig :). Jag lovar att det ska komma kort inom kort på de småliven :). Kramis Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Smeden

Smeden

24 november 2007 15:53

Du harbesökt smedjan. Men blir det inget hos dig i dag? Kl.18:oo Kram min vän!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

25 november 2007 11:08

Skönt att du kryat på dig Ruth, såg att du varit sjuk! Har själv också haft en långdragen förkylning (influensa?) i ca 3 veckor och har sedan långsamt börjat bli bättre! Håller fullkomligt med dig när det gäller julen, allt blir fullkomligt hysteriskt när man har många som det ska köpas åt, i familjen har vi många barnbarn, min mans och mina och dem vill man ju glädja med julklappar så länge de är barn men nu har några av dem kommit upp i tonåren så det blir pengar eller presentkort så de kan köpa vad de vill, känns faktiskt jätteskönt, vi vuxna köper inte till varandra! Känns bra att kunna träffas och äta julmat ihop och umgås utan allt för mycket ståhej! Från det ena till det andra upptäckte jag idag att din pixelsida ligger på is för tillfället, förstår dej verkligen då du har så många projekt på gång!

Vinterkramar till dig min goda vän!

http://lenabirgitta.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

28 november 2007 16:16

Jo jag hittade den lilla rutan för gästbok i Ruths julstuga så även där har jag varit och klottrat! Grattis på norska där du har namnsdag i dag! Kram!!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards