~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2007

Av ~ Ruth ~ - 18 september 2007 00:27


I dag provade jag lyckan med en trisslott, och fick en liten slant kr. 75 x 2,

och den vinsten sattsade jag på hästar till helgen, skall det aldrig slå till rejält ? Nu håller jag tummar och tår innan plånboken blir tom.


Jobbar frenetiskt med nya projekt på datorn så jag har svårt att hinna med alla mina bloggizz vänner. Läser varje ledig stund, men hinner med få kommentarer, förlåt mig ! Kommer tid kommer råd, det gäller att prioritera  det eller detta, snart så hinner jag med båda delarna :-[] )


När dimman lättar är det en ny dag och nya möjligheter. Nu skall jag slumra in till drömmarnas overklighet och hoppas på ljuva drömmar om helgens travlopp. Det påstås att man måste drömma samma sak flera gånger för att den skall bli verklighet. Känner på mig att jag skall lyckas till slut. Drömma kostar inget påstås det, men det är baske mig inte billigt att spela på hästar varje vecka, kanske kan jag ha roligare för pengerna. Ja, ja, hoppet är det sista som springer i väg.. Ses under dagen !




Av ~ Ruth ~ - 17 september 2007 00:06


Debatten om vargens vara, eller inte vara. Min man som är i Värmland

såg en varg förra veckan som korsade vägen ca. 100 meter framför bilen,

det är första gången han har sett en varg där uppe. Jag såg en förra sommaren.

Det är mycket vilda djur i dessa skogar, björn, varg och lo. Förstår till fullo

djurägarnas oro för sina tamdjur. Den dagen man drabbas börjar man att avsky vargen. Tänk att hitta sina djur i hagen ute dödade eller sargade av vargen, måste vara en hemsk upplevelse. Har man varit vargvän så byter man snabbt sida.Skyddsjakt kommer förmodligen att ske i första hand på 4 vargar, sedan utvärderas det innan flera får avyttras. Tror många värnar om vargen för att den är så lik våra tamhundar, men behöver vi en vargstam ? frågan är alltid på folks läppar !



Vargangrepp på tamdjur i Värmland 2007

  

Feb; Sällskapshund dödas av vargar på gård i Östbjörke i norra Sunne.
16 juni; 14 får dödas och skadas av varg i Nybble.
23 aug; 22 får dödas av varg i Björneborg.
26 aug; Stövare dödas av varg på gård i Östanbjörke i norra Sunne.
31 aug; Får dödas av varg på gården Trång, Vägsjöfors.
1 sept; Stövare dödas vid rävjakt i norra Sunne.
1 sept; 5 får dödas i fårhage på Sollsnäs, Vägsjöfors.
1 sept; Gråhund dödas vid älgjaktsträning i närheten av Gunnarskog.
3 sept; Stövare angrips och skadas svårt av vargattack i Långheden, norra Skoga.
3 sept; Stövare dödad av varg i Bogen.
3 sept; Stövare angripen och lindrigt skadad av varg vid Fämtån, Ambjörby.
5 sept; Ytterligare ett får dödas på gården Trång i Vägsjöfors.
6 sept; Jakthund dödad av varg i Rudskoga.
8 sept; Stövare angripen och skadad av varg i Alstakan, Gunnarskog. 

Vargangreppen, Källa: Jägareförbundet i Värmland


Bara i Jangenreviret har tre jakthundar på kort tid dödats av varg. Och lika många i Gräsmarksreviret.
I den inlämnade ansökan står att vargarna i Jangenreviret är betydligt mer oskygga än tidigare och att de regelmässigt uppträder i och i närheten av bebyggelse.


Av ~ Ruth ~ - 16 september 2007 17:22

 http://three.flash-gear.com/npuz/puz.php?c=v&id=2844452&k=86016460

Eftersom det är höst nu så lägger jag in ett höstpuzzel. Lite knåp efter söndags steken ? det kan vara skönt med lite efter-rätt. Hoppas jag hinner att skriva något annat innan sängdax, håller på med nyttosaker i dag (lixom lite duktig :-)


En fin söndags eftermiddag och kväll önskas er ALLA !


Försökte lägga in puzzlet med en Embedkod, det gick, men högerspalten i bloggen blev borta, det var inte bra, skall klura vidare..

Av ~ Ruth ~ - 16 september 2007 10:27


Måste göra lite reklam för Margus härliga blogg som är fågeluppfödare och skriver så härligt om allt som kretsar om kring fåglarna och allt som rör sig i hennes huvud. Den 14 firade hon ett ½ år med bloggen, och har skrivit en vers som är så bra, läser du ofta andras bloggar så vet du vem hon syftar på i texten, väldigt bra skrivit ! Bokmärk Margus sida, du blir inte besviken, hon är en av mina favoriter och kan kanske bli din också !

Kram på dig Margus !


Började läsa hennes blogg om fåglarna, har själv varit berikat med många fågelarter på min nätade altan som blev en stor voliär att trivas på. Så mitt fågelintresse har alltid varit stort. Nu får jag mitt intresse väckt på nytt via Margus härliga sida med underbara fågelskildringar. Tack vännen !



Av ~ Ruth ~ - 15 september 2007 15:16


Tänk vad naturen bjuder på ovanlig och vacker konst, den här tycker jag är ett klart bevis.

Håller fortfarande på med rensning på mina hemsidor, så det får bli detta lilla inlägg nu. Mycket annat jobb ligger i startgropen, så dygnet är för kort även om jag håller på fram till på småtimmarna, så räcker det inte, suck ;-(

Av ~ Ruth ~ - 15 september 2007 01:21


Har glömt bort att jag skulle berätta hur smörgåsminitårtan smakade, skulle nog stått orörd tills i morgon så den fick dra till sig. Åt ½ smakade riktigt gott, men lite i torraste laget var den ännu, men i morgon så är det annorlunda tror jag, annars har det blivit något fel..... 


Har gjort klart kennelsidan som jag tog på mig, nu väntar jag på foton och lite text, sedan skall jag visa upp den för dom som vill se. I dag har jag jobbat många, många timmar vid datorn, usch inte bra, men det blir så när man ligger efter med det mesta.


Har även tagit itu med att rensa bort en massa på min Pixelsida och satt in Höstgåvor, (men har inte kört ut det ännu) skall rensa på FTP'n först, men nu orkar jag inte mera för i kväll och natt.  Den sidan har stått orörd hela sommaren, skärpning om den skall vara kvar på nätet !!


Skall nu nana kudden, nackmuskeln och ögonen svider.

God natt mina vänner, hoppas ni får en fin och solig dag, när den gryr !


Av ~ Ruth ~ - 14 september 2007 15:37


Jaha, nu har jag förberett en egen liten smörgåstårta till mig själv, får se om det kommer någon bild *Ler* saknar massor som jag skulle behöva. Skall göra nytt tappert försök när jag kommer till affären och fått handlat. Har för lite majonnäs så sidorna får bli tomma, gurka saknas samt vindruvor för garnering, även citron. Har blandat tonfisk i olja med majonnäs, citronpeppar och dill + paprikapulver. Kletade på 3 lager smörgåsar + 2 i bredd = 6 skivor bröd. Har nu kokat 3 ägg som jag skall skiva och lägga över, garnera med sparris, oliver och apelsin klyftor, får se om jag hittar något mera. Skulle kanske varit räkor, har i frysboxen, men tror inte dom är så färska, tinade 4 och smakade, nääää, blir jag sjuk inom dom närmaste timmarna så utesluter jag dom. Nu står brödet i kylen för att dra in sig så det inte blir torrt. Hur det smakar får ni besked på i kväll. Mitt första trevande försök på *Smörgåstårta* kanske kan utveckla den mera nästa gång när jag har mera gojs att tillgå !


Nu är klockan 16.45
Kommer en bild på RUTH'S lilla smörgåstårta som blir kvällens mat !


Av ~ Ruth ~ - 14 september 2007 12:59


Har spanat om kring på många bloggar nu och skrivit en liten kommentar, så också till *Vita*, ett långt inlägg om kedjebrev, fel spamkod, allt borta. Hur lätt är det inte att snubbla på tangentbordet och få en fel bokstav. Eftersom det sker lite då och då för mig så brukar jag alltid dubbelkolla innan jag klickar på spara, men missade det nu. Orkar inte skriva om, förlåt mig Vita, men blir så arg (vet att det inte är ditt fel och önskar dig en fin dag.) Här spöregnar det och blåser, skulle ju cykla ner till Smörgåsbutiken och inhandla en "Smörgåstårta" i dag, men som vädret är nu så vette katten om jag ger mig ut. Kanske lättar det under dagen, hoppas det. Vill inte

vänta till i em. tror att min skugga är där då. Sedan jag började med mina inhandlarrundor tidligare på dagen så har han inte syntes till, tror jag skall undvika för sena torgbesök. Men suger det i tarmen så kanske, kanske...


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards