~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2007

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2007 22:59

Har varit på röda korset i dag och shoppat en massa nya leksaker till mina små valpar, jisses vad det vad det var uppskattat. En stor påse för 40 kronor, nallar, små bollar, pipleksaker med mera, och den roligaste var den med 2 stora hjul och en dubbelsidig spegel i mitten. En valp på varje sida som skulle busa med spegelbilden som dom trodde var en annan valp, skrattade av det roliga skådespelet. Det är så underhållande och följa deras busiga och klumpiga leker, som stundtals blir gråt och tandagnissel när dom biter hårt på varandra. Tansingarna är sylvassa så det känns rejält, och inte fattar dom att det är därför den andra skriker utan bara fortsätter, då får mamma Ruth ingripa och avleda till leksakerna i stället. När jag torkar golvet med moppen så jagar dom den. Ja, nu är det full rulle på dom små liven. Nu skall dom få nattamaten så sover dom gott sedan.

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2007 19:14


Några var inne på Ananas, inte så konstigt egentligen, för den liknar en Ananas innan blommorna slår ut, även kallad " Ananas Lilja ".


Tofslilja heter denna anorlunda växt, kommer från Sydafrika.En dekorativ blomma som blommar från tidig sommar till första nattfrost. Redan innan blomningen kan man njuta av den vackra växten. Stilig rabattväxt med intressant karaktär. Planteras på våren, 10-15 cm djupt, med 30 cm mellanrum i väldränerad, något sandig jord i skyddat läge med sol, eller halvskugga. Blommar från midsommar. När bladen vissnat tas lökarna upp och förvaras frostfritt över vintern. Tofslilja kan även odlas i kruka i växthus och uterum. Växtplats sol. Blommar i Juni - oktober.
ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2007 00:46

Gissa blommans namn ! Är det någon i cyberrymden som

känner till denna lite annorlunda trädgårdsblomma, kanske

har du en själv i din trädgård ? Visst är den originell ?

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2007 10:39

Att frukta det okända, kanske det ? Ibland så sker det saker som jag inte kan ge en förklarning till, då kan jag känna mig olustig till mods. Exempel: när min eltandborste startar i badrummet och inte går att stänga av, datorn sätter på sig själv, eller när den är på så kopplar den upp sig mot nätet när vi inte är hemma. Detta sker i stugan. Var bjudna till grannen på kortspel , var borta några timmar då hade datan kopplat upp sig mot nätet  när vi kom hem, hade då varit uppkopplat i 20 min. (har modem där.) Gillar inte 2:a våning, känner obehag där uppe, vet inte varför. För ett antal år sedan så fanns samma känsla även på 1:a våning, men efter den totala renoveringen där så är det som bortblåst (skönt). Huset är gammalt och kanske finns det någon som vill ha ett vakande öga. Är det någon som har bott i huset så har jag inget att frukta, för det har varit snälla och vänliga personer alla. Tror att när 2:a våning får sin renovering så försvinner min känsla även där, så blev det ju med bottenvåningen.. Konstiga saker skedde även i mitt föräldrahem när jag växte upp, kanske är jag extra känslig och en gnutta mottaglig för det som finns och som inte syns, bara känns. Skönt att här hemma känner jag bara lugn och harmoni.

Av ~ Ruth ~ - 12 augusti 2007 22:24

I dag har jag putsat fönster i några rum och bytt gardiner, himla vad jag tycker det var bra gjort. Plockat och plockat lite här och var, till och med en fästingusling mitt i panfåran på lilla tikvalpen. Nu får  inte valphagen stå vid några buskar ute, utan får hitta på en annan skuggmöjlighet. Har aldrig haft fästingar i trädgården förut om åren, men det är mycket rådjur i området och harpalter tittar in på gräsmattan i titt som ofta, vet inte om fåglar också är drabbade individer. Min make ringde från stugan i kväll, han var så stolt, höll på att koka 2 kg. hjortronsylt. Oj så huslig man jag får hem som tvingas lära sig hushålls sysslor, hoppas han fortsätter sedan också. Det är nyttigt för männen att bo själva några perioder varje år, nu har han varit där uppe i 5 veckor, och det är fullt upp med jobb.. Nix, nu skall jag torka skåpsluckor, får passa på när jag är i mitt esse !

Av ~ Ruth ~ - 12 augusti 2007 00:29

Ytligt sett är vi människor olika. Vi har olika bakgrund, hudfärg, ekonomiska förutsättningar , kynne och framtidsplaner. Men inom oss är vi ändå alla lika.Vi längtar efter kärlek och värme och gemenskap med familj och vänner. Vi vill känna att vi behövs för andra, vi vill bli omtyckta för vår egen skull. Många i dag känner ångest och rädsla för arbetslöshet, ensamhet, sjukdom etc. Att bli utfryst och lämnad utanför är det ingen som vill bli. Vi skall ta hand om varandra !Ensamhet beror på att vi bygger murar då vi i stället borde bygga broar.

Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2007 00:04

Man behöver inte bli en tråkig kärring även om man är 60 fyllda. Livet börjar ju vid 50 påstås det. Hur mycket sanning det ligger i det påstående får bli upp till varje individ. Själv känner jag mig gammal bara när jag tittar mig i spegeln så det försöker jag undvika. Lite problem med leder förekommer oxå i alla åldrar så det tror jag inte beror på min ålder. Inte lika snabb i vändningarna heller, men det skyller jag på att jag inte har någon brådska, och alla har ju inte det. Men attans om det gäller, då kan jag vara först "Ler". Gillar att sitta vid datorn och läsa andras Bloggar, skriver gärna kommentarer, roligare en att Blogga själv. Hemsidor har jag snickrat flera både för egen del och andras, det roar mig mycket, det krävs så lite för att roa mig, då är jag nog gammal, hmmm. Data är ett stort beroende för många, och den trenden har jag tagit till mig. Tv är bara bläää, krig svält och brott, både i verkliga livet och på film, det gör mig bara tungmodig. Det är alltid kul att råka komma med rätt replik i vissa samanhang, gärna lustiga och träffande. Gillar också att bjuda på mig själv och sprida glädje och skratt. Man blir nog aldrig för gammal för sådant som alltid har följt med mig genom åren. Är ej heller rädd för att göra bort mig, med andra ord en glad skit trotts åldern :-)!

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2007 14:32


I dag är dom små liven 5 veckor, oj vad tiden går, snart får dom vingar och skall flyga ut i stora världen, ofattbart, vågar knappt tänka tanken. Har satt in många 5 veckorsbilder på Kennelsidan om du vill se flera gullebilder *Bernami's*   *Valpkull nu*

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se